„USR merge la consultări pentru a forma cât mai rapid un guvern care să gestioneze explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR. Cea mai bună soluție e un guvern PNL – USR – UDMR”, a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a precizat că echipa de negociere îi va prezenta președintelui Klaus Iohannis propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloș și un pachet de măsuri pentru guvernare.

„Printre cele mai importante măsuri:

- Pachet de măsuri pentru reducerea cu 32% a prețului energiei electrice, inclusiv reducerea TVA la electricitate și gaze de la 19% la 5% pentru consumatorii casnici pe o perioadă de 6 luni, subvenții temporare pentru CET-uri, credite fiscale pentru întreprinderi în cuantumul a jumătate din creșterea facturilor la curent și gaze și exceptarea de la plata certificatelor verzi în factura consumatorului casnic.

- Plan de măsuri ferme pentru limitarea transmiterii COVID-19 care prevede limitarea numărului de participanți și distanțare fizică pentru evenimentele în spațiu deschis (pelerinaje, evenimente sportive, culturale etc), decalarea anului școlar (vacanță două săptămâni, cu prelungirea școlii în lunile de vară), închiderea barurilor și a restaurantelor la ora 22.00 la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență, pentru 30 de zile, apoi revenire în funcție de incidență și condiționat de certificat verde pentru angajați și clienți și acces în spații neesențiale (baruri, restaurante, cinema etc.) și mall-uri doar cu certificatul verde.

Dacă vechile partide fug de responsabilitate, USR este pregătit să își asume responsabilitatea guvernării și să inițieze imediat negocieri cu PNL și UDMR pentru un guvern care să scoată România din criză. Printre propunerile USR pentru programul de guvernare al viitorului guvern se află:

- Desființarea SIIJ până la final de octombrie 2021 și adoptarea legilor Justiției până la final de 2022.

- Implementarea „Zero Taxe pe Salariul Minim” pentru a reduce povara fiscală pe salariile mici.

- Reforma pensiilor speciale, astfel încât toate pensiile speciale să fie aliniate la principiul contributivității până la final de 2022.

- Reforma companiilor de stat, actualizarea legislației, eliminarea excepțiilor de la numirea profesionistă a managementului până la final de 2022.

- Revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin până în martie 2023”, arată un comunicat USR.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și