"Protestele angajaţilor din Finanţe continuă şi vineri în mai multe oraşe din ţară. Sunt proteste spontane, nu sunt organizate de sindicat. Discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor de resort, Marcel Boloş, nu au avut niciun rezultat. Ni s-a transmis că toate măsurile propuse au fost respinse atât în cadrul coaliţiei cât şi în Guvern", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală "Solidaritatea", Dorin Modure.

Acesta a precizat că ministrul de Finanţe şi-o declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă, fiind direcţionaţi către premierul Marcel Ciolacu.

"Ministrul de Finanţe şi-a declinat orice responsabilitate în situaţia de faţă şi ne-a trimis la domnul Ciolacu. Trebuie să-i explicăm premierului, decizia este la dânsul. Sigur că o să facem o nouă solicitare către domnul Ciolacu, deşi noi am mai trimis către Guvern încă o dată toate revendicările. În momentul de faţă nu am absolut nicio speranţă că se va rezolva ceva, pentru că dânsul a declarat de mai multe ori că nu va accepta nicio astfel de solicitare. Mă îndoiesc că vom avea un spaţiu suficient ca să rezolvăm măcar una dintre solicitări", a arătat Modure.

Potrivit sursei citate, calendarul protestelor va fi menţinut, ceea ce înseamnă că va fi declanşată greva propriu-zisă în prima parte a lunii septembrie, membrii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală "Solidaritatea" urmând să decidă data exactă când va fi declanşată greva.

"Nu ştiu ce vor face celelalte organizaţii sindicale, sunt mai multe, dar noi cei de la "Solidaritatea" ne păstrăm calendarul protestelor pentru declanşarea grevei propriu-zise în prima parte a lunii septembrie", a adăugat Modure.

În prezent au loc proteste în câteva administraţii fiscale din Iaşi, Bacău, Baia Mare, Ialomiţa, Neamţ etc.

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au organizat marţi dimineaţa o grevă de avertisment în toată ţară şi un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.

În data de 11 august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și