Dar soarta economico-financiară a ţărişoarei noastre n-o putem hotărî noi. Ce putem face, este să privim şi să ascultăm cu atenţie pe vremelnicii mai-mari ai clipei.

Am făcut poza intervenţiei ministrului finanţelor la tv pentru că mi-a atras atenţia un „amănunt″ care poate spune multe despre cei care ne conduc, pe drumuri doar de ei ştiute. Stă la pupitru şi spune fel de fel. Chiar nu ştiu dacă o fi spus de bine sau de rău. Important e pupitrul! E făcut în aşa fel încât se văd bine emblemele care-l împodobesc: The Government of Romania, Ministry of Public Finance, Romania.

Cum toată suflarea străinătăţii e cu ochii pe guvernul de la Cotroceni (n-am greşit!), e normal să existe un canal oficial de comunicare. Dacă pe lădiţa frumos împodobită în albastru (culoare împrumutată de la situaţia în care ne găsim) ar fi scris Guvernul României, Ministerul Finanţelor Publice, România, desigur că nu ar fi priceput mai nimeni de pe prea îngăduitorul Pământ de unde vin veştile planetare.

Asistăm, aproape sigur impasibili şi sigur neputincioşi, la pierderea identităţii naţionale. La pierderea mândriei naţionale. De câte ori n-aţi cumpărat un produs care avea instrucţiunile de utilizare în mai multe limbi, doar în limba română, nu?

Dar ce putem cere unui Guvern care emite pilde de înţelepciune şi spune profesorilor să-şi reconsidere priorităţile, să nu se gândească la măriri de salarii: „Când îţi scad veniturile, e ca într-o familie: dacă îţi scad veniturile şi abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ţi bei banii la cârciumă sau să îţi cumperi...",

...să îţi cumperi...ce? Un pupitru care să te facă mai înalt ?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și