Potrivit unui comunicat remis, marți, AGERPRES, el spune că, prin recentele sale apariții publice, Klaus Iohannis și-a prezentat strategia pentru campania din acest an, care presupune delimitarea de tot ceea ce a însemnat PNL pe scena politică românească.

"Este tot mai clar pentru toată lumea care este strategia abordată de Iohannis pentru alegerile prezidențiale din acest an. Deciziile din ultimele luni, dar mai ales ieșirile publice din aceste zile ne arată că Iohannis nu dă doi bani pe politica dusă de PNL în ultimii ani, pe demersurile politice pe care partidul le-a avut, la fel cum nu este interesat de doctrina liberală sau de apărarea liberalismului, așa cum se tot laudă după ce a trecut la PPE. De fapt, strategia domnului Iohannis pentru această campanie este una simplă: delimitare de tot ceea ce a însemnat PNL.Declarațiile domnului Iohannis referitoare la referendumul din 2012 reprezintă un afront adus cetățenilor care și-au exprimat punctul de vedere la vot, un afront adus liberalilor din cadrul Partidului Național Liberal, care au acționat în acel moment", precizează Stroe.

El arată că Iohannis nu a fost și nu va fi vreodată un liberal.

"El nu are culoare politică, el are numai țeluri de mărire, fie prim-ministru, fie președinte, iar prin acest comportament de afrontare a Partidului Național Liberal nu va reuși să ajungă nici una, nici alta", spune vicepreședintele PRL.

Stroe susține că încercarea de a schimba discursul PNL din ultimii trei-patru ani este o rușine pentru Iohannis, care jignește "nu numai alegătorii care și-au exprimat votul, dar și liberalii care ar trebui să ia atitudine împotriva sa".

"Nu este departe momentul în care membrii Partidului Național Liberal vor avea o reacție împotriva conducerii, pe măsura trădării înfăptuite de către aceasta împotriva intereselor electoratului, a intereselor aleșilor locali ai Partidului Național Liberal și nu în ultimul rând împotriva ființei Partidului Național Liberal istoric, pe care tocmai se pregătesc să îl arunce în brațele PDL", adaugă el.
Președintele PNL, Klaus Iohannis, a afirmat luni că USL a pregătit foarte prost în 2012 suspendarea președintelui Traian Băsescu din funcție, arătând că toată procedura a fost inutilă, la limita Constituției și nu trebuia realizată.

"Toată acțiunea a fost la limita Constituției și nu trebuie să confundăm fondul problemei cu forma. Întreaga procedură a fost, după părerea mea, absolut inutilă și prost inspirată. Nu trebuia făcută nici suspendarea, nici referendumul. Nu a avut nimeni de câștigat de acolo. USL a pregătit-o foarte prost, a informat foarte prost, au făcut niște pași care au fost extrem de rapizi și prost pregătiți, iar fondul problemei, dacă se votează pentru sau contra la momentul respectiv, a fost discutat în conducerea Forumului German și s-a hotărât ca domnul Ovidiu Ganț să voteze pentru suspendare", a declarat, la B1 Tv, Iohannis.


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și