Unii au venit cu trolerul. Salvamontiştii atrag atenţia că muntele are reguli stricte, iar nerespectarea lor este riscantă.

Nicio diferenţă între nivelul mării şi cel mai înalt punct din România. Peste o mie de oameni au "cucerit" în weekend Everestul României. Turiştii au stat la coadă pentru a pune piciorul pe Vârful Moldoveanu, din Masivul Făgăraş.

Probabil din cauza înălţimii, unii au înlocuit rucsacul cu trolerul specific călătoriilor cu avionul. Salvamontiştii din Argeş au surprins un bărbat care a urcat de la Bâlea Lac spre Moldoveanu, cu mâinile ocupate...

Câteva sute de metri mai încolo, o familie prea puţin îndrăgostită de liniştea muntelui. Oamenii au venit de acasă cu o boxă cât un... troler, să răsune valea.

Alţi munţi, alte obiceiuri. Un bărbat din Ilfov s-a rătăcit în drum spre Crucea Eroilor, după ce a abandonat marcajele turistice și a încercat să se ghideze după Google Maps.

Gheorghe Haiduc, şef Salvamont Buşteni: Aplicaţia asta indică cel mai scurt traseu spre un anume lor. Nu e traseu turistic, indică un traseu aproape imposibil de făcut sau nu imposibil, de făcut doar de meseriaşi sau de specialişti. Atât. Şi se încumetă să se ducă acolo şi, de cele mai multe ori, toţi s-au blocat.

Temerarul de 28 de ani a rămas blocat între stânci şi a fost recuperat de salvamontişti.


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și