Prin vocea Mariei Zaharova (foto articol), purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Moscova a afirmat, sâmbătă, că eforturile Occidentului de a promova formula de pace din Ucraina reprezintă, de fapt, un efort de a forma o „coaliție antirusească, în care încearcă să îi atragă pe partenerii noștri din țările din Sudul Global”.

Zaharova a repetat că formula de pace, prezentată anul trecut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, „conține doar un set de ultimatumuri inacceptabile pentru Rusia”.

Apelul Rusiei către NATO
Zaharova a mai afirmat că oamenii din țările care sprijină Ucraina „devin din ce în ce mai îngrijorați în legătură cu miliardele de dolari” trimise la Kiev și cu modul în care sunt folosite aceste fonduri.

„Rusia face încă o dată apel la conducerea țărilor NATO ca, în loc de pomparea nechibzuită și iresponsabilă de arme către regimul neonazist al lui Zelenski, să facă afaceri acasă și să asculte vocea propriului public”, a declarat ea, potrivit agenției de presă Baha.

Altfel, Maria Zaharova a lansat încă o amenințare la adresa Republicii Moldova. „Aș dori să avertizez Chișinăul oficial să nu se implice prea mult în procesul de ”susținere” a Ucrainei, deoarece acest lucru nu numai că va pune în pericol stabilitatea și securitatea în regiune, dar va face de fapt din Republica Moldova un complice la crimele de război ale regimului de la Kiev”, a declarat ea, potrivit agenției de presă de stat rusească TASS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și