Rusia avertizează de asemenea că nu este potrivit pentru Washington să facă astfel de remarci, scrie Agrepres.

Miercuri, Biden a spus că nu era surprins după informaţiile despre moartea lui Prigojin, adăugând că în Rusia nu se întâmplă multe lucruri fără ca în spatele lor să nu se afle preşedintele Vladimir Putin, aminteşte Reuters.

„Nu sunt surprins”, a spus Biden. „Nu se întâmplă mare lucru în Rusia fără ca Putin să nu fie în spate, dar nu ştiu suficient pentru a da răspunsul”, a adăugat el..

Viceministrul rus de externe Serghei Riabkov a declarat că remarcile ilustrează dispreţul Washingtonului faţă de diplomaţie.

„Cu toate acestea, în opinia mea, nu este cazul ca preşedintele SUA să vorbească despre astfel de evenimente tragice”, a adăugat Riabkov, citat de agenţia de presă de stat TASS, preluată de Reuters.

Putin a transmis joi condoleanţe familiei lui Prigojin, numindu-l un om de afaceri talentat care a ştiut să-şi vadă propriile interese şi care putea, când i se cerea, să-şi aducă contribuţia la cauza comună.

Dar el l-a descris de asemenea pe Prigojin ca pe un personaj care a făcut greşeli serioase.

„Vreau să-mi exprim cele mai sincere condoleanţe familiilor tuturor victimelor. Întotdeauna aşa ceva este o tragedie", a declarat Putin în remarci televizate în timpul unei întâlniri la Kremlin cu şeful regiunii Doneţk, instalat de Moscova în estul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și