"Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului, nu sunt pericole pentru obiectivele civile din oraş", a asigurat pe Telegram guvernatorul Sevastopolului, cel mai mare oraş din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, şi un important port la Marea Neagră.

Acesta a indicat anterior, fără a da detalii, că focul este urmarea unui atac cu rachete al Ucrainei asupra oraşului.

Pe şantierul strategic din Sevastopol sunt construite şi reparate nave şi submarine ale Flotei ruse a Mării Negre, care lansează atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei.

Guvernatorul a postat o fotografie în care se pot vedea, în întuneric, flăcări care par să învăluie infrastructura portului, iar alte fotografii şi filme publicate pe canale ruse de Telegram arată flăcări masive la o facilitate pe mal.

Informaţia, care nu a putut fi verificată de Reuters din surse independente, nu a fost comentată deocamdată de Kiev, care nu revendică de altfel decât foarte rar responsabilitatea pentru atacuri în Rusia sau în teritorii controlate de ruşi în Ucraina. În ultimele luni Ucraina a afirmat totuşi că distrugerea infrastructurii militare ruse contribuie la contraofensiva Kievului.

Tot miercuri, apărarea antiaeriană rusă a distrus o dronă deasupra regiunii ruse Tver, la nord de Moscova, a relatat RIA Novosti, citând autorităţile locale. Nu sunt victime în urma acestui atac, a menţionat agenţia rusă de presă preluată de Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și