Ingrediente:
- 1 kg carne pui tocata
- 100 gr orez
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 legatura marar
-1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- delicat
- 2 verze murate potrivite
- 200 gr suc de rosii
- 1 ou
-cimbru
-3 linguri bulion
Mod de preparare:
Se spala orezul si se lasa la umflat. Ceapa se taie marunt la fel si verdeturile iar morcovul se da prin razatoarea mica.Se pune peste carne ceapa, morovul, mararul si patrunjelul, sare ,piper si ou, bulion apoi se amesteca toate bine.Foile de varza se taie marimi potrivite ca sa poata fi facute sarmalutele.Acestea se formeaza folosind cate o frunza de varza si o lingura de umplutura.
Le puteti forma in mana la un capat puneti o lingura de umplutura. Ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus. La fundul vasului in care se vor fierbe se pune un pic de ulei apoi varza tocata marunt.Sarmalutle formate se aseaza una peste alta iar la final se pune din nou varza tocata. Se toarna 200 gr suc de rosii si apa 100 ml. Se acopera cu capac si se dau la cuptor 1 ora.
Preluare: blogspot.com