Sepsi OSK a făcut un meci mai bun şi a câştigat meritat, prin golurile marcate de Marius Ştefănescu (22, 38), în timp ce ilfovenii au înscris prea târziu pentru a mai putea face ceva, autogolul lui Andres Dumitrescu venind practic la ultima fază de poartă (90+5).

FC Voluntari, echipă înfiinţată în 2010, a câştigat Cupa României în 2017, în timp ce Sepsi OSK, înfiinţată în 2011, a mai jucat o finală în 2020.

Echipa antrenată de Liviu Ciobotariu a început printr-o posesie prelungită, însă fără a crea pericol la poarta lui Niczuly. Prima ocazie a venit în min. 16, când Marcelo Lopes a plecat pe contraatac, dar a fost blocat in extremis de Dimitrov.

Sepsi OSK a reuşit să deschidă scorul prin Marius Ştefănescu (22), cu un şut din unghi, după o pasă a lui Dumitrescu. Covăsnenii au avut imediat o nouă şansă de gol, dar Popa a prins şutul lui Tudorie (23).

FC Voluntari a controlat în continuare ostilităţile, dar, după o lovitură de cap a lui Nemec (36), care a trecut peste poartă, Sepsi OSK a dat o nouă lovitură, prin acelaşi Ştefănescu, cu un şut superb de la peste 30 de metri, care s-a dus în vinclul porţii lui Mihai Popa (38).

Ilfovenii au încercat să schimbe registrul tactic după pauză, dar Lorand Fulop (53) a trimis cu capul pe lângă poartă.

Ştefănescu a căutat hat-trick-ul (61), dintr-o lovitură liberă din unghi, însă Popa a respins.

FC Voluntari a avut ocazii prin Armaş (63), dar Niczuly a prins la prima minge trimisă pe poartă de FC Voluntari. Nemec (66) a tras din întoarcere, dar Niczuly a respins în corner.

Sepsi OSK a avut un final mai bun, în ciuda golului primit, şi putea să mai înscrie. Tamaş (76) a respins de pe linia porţii lobul lui Ştefănescu, după o ieşire a lui Popa. Damaşcan (81) a şutat pe lângă poartă din careu, la centrarea lui Dimitrov, iar Ştefănescu a reluat pe lângă ţintă la centrarea lui Golofca, câteva zeci de secunde mai târziu. Bălaşa (88) a şutat puţin peste poartă de la 25 de metri, iar Păun a expediat un şut bun de la 22 de metri (90+1), însă Popa a respins.

FC Voluntari a mai ratat prin Nemec (89), Niczuly fiind providenţial la mingea trimisă cu capul de atacantul slovac.

Golul de onoare al ilfovenilor a venit la ultimul lor atac, în min. 90+5, când Merloi a şutat din careu, iar Niczuly a respins mingea în Andres Dumitrescu, iar din acesta a intrat în poartă.

Sepsi OSK, 'câştigătoarea play-out-ului', s-a calificat în Europa Conference League pentru al doilea sezon consecutiv.

În această finală, doi fraţi au fost adversari, Istvan Fulop (Sepsi OSK) având câştig de cauză în faţa lui Lorand Fulop (FC Voluntari).

În urma acestui rezultat, barajul pentru Europa Conference League se va juca între Universitatea Craiova (locul trei în play-off) şi FC Botoşani (locul doi în play-out), pe 27 mai, la Craiova.

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Voluntari 2-1 (2-0)
Au marcat: Marius Ştefănescu (22, 38), respectiv Andres Dumitrescu (90+5, autogol).


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și