Vicepreşedintele BNS, Mircea Burlacu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că angajaţii Poştei Române, membri de sindicat, au ntrat în grevă de avertisment miercuri dimineaţa, timp de două ore, iar dacă situaţia negocierilor pe contractul colectiv de muncă nu se va remedia va fi declanşată greva generală.

„La momentul de faţă, peste două treimi din salariaţii Poştei Române sunt la nivelul minim de subzistenţă, aceştia fiind salarizaţi cu salariul minim pe economie.

Raportat la această situaţie, în cadrul negocierilor colective am cerut o creştere salarială de 400 de lei net şi o creştere a sporului de loialitate cu un procent între 5% şi 10%. Restul a fost să se menţină textul contractului colectiv de muncă în forma în care a fost agreat la negocierea anterioară textul care reglementează în general drepturile şi obligaţiile părţilor prin contractul de muncă.

Nu s-a ajuns la niciun consens până la momentul de faţă”, a afirmat liderul sindical Mircea Burlacu.

Potrivit acestuia, în cazul în care lucrurile nu vor fi rezolvate, într-un termen rezonabil între 2 şi 5 zile, va fi declanşată greva propriu-zisă care va presupune oprirea lucrului în compania Poşta Română.

SIGHET - Grevă de avertisment a angajaților de la Poșta română

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și