Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat șapte cetățeni ucraineni, bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 42 de ani, care au trecut din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. Aceștia au fost depistați pe direcția localităților de frontieră Sighetu Marmației, Lunca la Tisa și Bocicoiu Mare. Un alt cetățean ucrainean cu vârsta de 43 ani a fost depistat în zona de competență de către polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău. Toți cetățenii ucraineni au solicitat o formă de protecție statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Pompierii maramureșeni au transportat 22 persoane cu autospecialele din dotare, însoțiți de jandarmi, la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș. Alte patru persoane au fost transportate din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației la stadion, de unde se vor deplasa spre locația de cazare din zona municipiului Baia Mare.

În prezent nu sunt persoane cazate în tabăra operaționalizată de pompierii maramureșeni la Sighetu Marmației. Sunt asigurate 160 locuri pentru cazare, care pot fi suplimentate în funcție de evoluția situației.

Polițiști, jandarmi și polițiști locali sunt prezenți în zona limitrofă a punctului de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii veniți din Ucraina nu sunt expuși victimizării. În sprijinul jandarmilor maramureșeni sunt prezente efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov.

Sunt asigurate și identificate în alte locații (pensiuni, hoteluri, locații ale cultelor religioase, locații ale autorităților administrației publice locale, unități de învățământ etc.) peste 9.300 locuri de cazare pentru cetățenii din Ucraina. Locurile de cazare pot fi suplimentate în funcție de evoluția evenimentelor și a fluxului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației.

Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramureș din Șomcuta Mare are un grad de ocupare de 26%. Sunt cazați în prezent șapte cetățeni ucraineni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și