Evenimentele din cadrul proiectului sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, Consiliul Local și Primăria Municipiului Sighetu Marmației, Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Ministerul Educației și Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului precum și Asociația Maramureș, Muzeul Maramureșan, 2nd Iuga’s flowers, SC GRANO MARRON SRL.

Proiectul festivalului este aprobat în Calendarul Activităților Extrașcolare Naționale pentru anul 2023, beneficiind de finanțare din partea Ministerului Educației.

De asemenea, acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Activitățile din proiect încep în data de 31 mai în ateliere de creație organizate în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit nr.9 și Școala Gimnazială nr. 2 din Sighetu Marmației.

Vineri 2 iunie de la ora 12:00 la Centrul Cultural - Pastoral „Sf. Iosif Mărturisitorul” va avea loc vernisajul Concursului Internaţional de Arte Plastice „Datini şi obiceiuri – forme şi culori” secțiune cu participare indirectă în cadrul festivalului.

Sâmbătă 3 iunie, începând cu ora 12:00 copiii și tinerii din ansamblurile, formațiile și soliștii care vor veni la Sighetu Marmației pentru concursul de folclor vor parcurge centrul municipiului într-o paradă a costumului popular pornind de pe Aleea Pietonală până în parcul Grădina Morii unde va fi amenajată scena concursului.

Concursul de folclor se va derula, începând cu ora 13.00. Președintele juriului este Cornelia Rednic.

Tot acolo duminică, de la 13.00, va avea loc spectacolul de gală și premierea participanților la concursul de folclor.

SIGHETU MARMAȚIEI - Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret ”Am fost ș-om fi”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și