Acesta le-a relatat polițiștilor că, în timp ce se afla împreună cu alte patru persoane la o cabană în zona munților Gutâi, pe fondul consumului de alcool și a unor discuții în contradictoriu, între doi bărbați s-a iscat un conflict, fapt ce a degenerat în acte de violență, iar unul dintre bărbați a plecat pe drumul de acces spre Rezervația Cresta Cocoșului. El era rănit ușor și ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale. Alți doi bărbați din grup au decis să plece în căutarea acestuia, însă până la momentul sesizării nu a mai putut fi luată legătura cu niciunul dintre ei.

Au fost alertați de îndată polițiștii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Maramureș precum și toate structurile cu atribuții în domeniu și s-au organizat echipe mixte de căutare formate din polițiști, jandarmi montani, pompieri militari și salvamontiști care s-au deplasat în zona indicată cu autospeciale și autovehicule de teren, în sprijinul lor venind și mai multe echipaje canine. Alături de forțele de ordine, la acțiunile de căutare au participat silvicultori și voluntari, iar zona a fost survolată și de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

După mai multe ore de căutări o persoană a fost găsită decedată în zona „Creasta Cocoșului”, cercetarea la fața locului fiind efectuată de polițiștii Serviciului Criminalistic. Ulterior persoana a fost transportată la Serviciul Medicină Legală. Un echipaj canin a identificat în zona numită „Secătura”, o victimă rănită căreia i-au fost acordate îngrijiri medicale. De asemenea, salvamontiștii au identificat într-o râpă situată la poalele Crestei Cocoșului o victimă cu leziuni multiple, ei reușind să o stabilizeze și să o coboare în siguranță până la locul în care a putut fi preluată de echipajele medicale.

Din fericire toate acestea au făcut parte dintr-un EXERCIȚIU de amploare coordonat de Direcția de Investigații Criminale și Institutul Național de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a urmărit testarea modului de gestionare în sistem integrat a unei situații de criză, a capacității de coordonare a efectivelor participante și a modului în care se asigură comunicațiile între echipele de intervenție și punctul de comandă instituit la fața locului.

Alături de Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș, la exercițiu au participat efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, Serviciul Județean de Salvamont Maramureș, silvicultori din cadrul Ocoalelor Silvice Baia Sprie și Mara, echipaje canine de la Centrul Chinologic Sibiu și colegi de la Inspectoratul de Poliție al Județului Sălaj, voluntari ai Asociației Rescue 4x4. Comunicațiile au fost asigurate de Direcția Comunicații și Tehnologia Informațiilor și Centrul Operațional din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și