Potrivit sursei citate, în urma centralizării raportărilor din unităţile de învăţământ preuniversitar, miercuri, situaţia epidemiologică este următoarea:

- Preşcolari/elevi confirmaţi COVID-19: 16.168;

- Angajaţi din învăţământ confirmaţi COVID-19: 5.590 de persoane;

- Unităţi cu activitatea faţă în faţă suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 563;

- Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 123;

- Unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 202;

- Unităţi de învăţământ cu activitatea faţă în faţă, dar care au cel puţin o clasă/grupă în sistem online: 3.958;

- Număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză: 587.434 (aproximativ 20% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ).

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că structura anului școlar ar trebui adaptată la situația epidemiologică extrem de gravă. Miercuri seară, la ședința de la Cotroceni, se va lua o decizie cu privire la situația școlilor. Cîmpeanu a confirmat pentru Digi24 că se ia în calcul o vacanță suplimentară pentru toți elevii.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este în discuție propunerea ca de luni, 25 octombrie, toți elevii să intre în vacanță timp de 2-3 săptămâni.

Potrivit structurii anului școlar, în perioada 25-31 octombrie, este vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe. Însă acest lucru ar putea fi schimbat în urma discuțiilor de la Cotroceni.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și