Europa Press consemnează că joi seară, în Vinarós, aproximativ 2.000 de oameni au cerut în stradă închiderea depozitului, chiar alături de primari din câteva localități din provincia valenciană Castellon. Vineri și sâmbătă sunt programate noi manifestații de protest, în Benicarló și Peńíscola, anunță ElMundo.es. Aceste surse menționează faptul că mobilizările încep pe rețelele de socializare și, astfel, mii de persoane se organizează ca să protesteze pașnic.

Ministrul spaniol al industriei, José Manuel Soria, a dat joi asigurări că lucrările la depozitul de gaze naturale din largul coastei provinciei valenciene Castellon, suspendate din cauza unei intense activități seismice, nu vor fi reluate până la garantarea siguranței în zonă. Anterior, ministrul spaniol al agriculturii, alimentației și mediului, Miguel Arias Cańete, dădea același gen de asigurări cu privire la suspendarea lucrărilor și a repetat faptul că guvernul a cerut rapoarte științifice, pentru a afla cu certitudine dacă există o legătură între depozitarea gazelor și mișcările seismice din regiune.

În cursul zilei de joi, ministrul Soria recunoaștea că, potrivit geologilor, ar putea să existe o legătură directă între depozitul de gaze subteran de pe coasta mediteraneană din Castellon și cutremurele de mică intensitate semnalate în urmă cu câteva zile în această zonă — peste 300 de astfel de seisme — de la începerea proiectului Castor. Acesta privește construcția unui depozit subteran de gaze naturale care să garanteze furnizarea unei treimi din consumul național pe o perioadă de 50 de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și