INGREDIENTE

BLAT:

4 oua
200 g zahar
100 ml ulei
100 ml nectar visine
1 praf copt
faina (cat sa iasa un aluat de chec "ca o smantana")

SIROP:

200 g zahar
400 ml apa
1 esenta rom

CREMA 1:

1 pahar iaurt visine (150g)
200 ml frisca
visine
(se pot folosi si alte fructe)

CREMA 2:

1 cutie mix Trufe de ciocolata Dr Oetker
200 ml smantana pentru frisca
esenta de rom

MOD DE PREPARARE RETETA TORT INIMA

BLAT:

Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit.

SIROP:

Punem la fiert apa cu zaharul, iar cand se raceste adaugam esenta

CREMA 1:

Mixam frisca si adaugam iaurtul in ea mixand pt incorporare

CREMA 2:

Punem smantana pentru frisca intr-un vas, apoi la foc mic pana aceasta da in clocot. Dam deoparte de pe foc si adaugam mixul pentru trufe, amestecand energic. Se lasa la racit, apoi aromam cu esenta de rom.

ASAMBLARE;

Taiem blatul in trei forme de inima, punem primul blat, insiropam, presaram visine, crema 1, blat, insiropam, 2, blat, insiropam. Se pune la rece apoi se scoate si se imbraca in pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza.


Preluare: culinar.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și