Accidentul s-a produs când un grup de şapte persoane încerca să traverseze calea ferată în Montmelo, la aproximativ 20 de kilometri nord de Barcelona, au scris serviciile de urgenţă din Catalonia pe X (fosta platformă Twitter).

Potrivit presei spaniole, în apropiere de locul accidentului avea loc un festival de muzică, în ajunul unei sărbători în Catalonia.

Serviciile de urgenţă au trimis nouă ambulanţe şi un elicopter la faţa locului.

"Am căutat alte posibile victime în apropierea trenului. Nu am găsit şi i-am transportat pe răniţi la ambulanţă", au transmis pompierii regionali pe X.

Ministrul Transporturilor, Raquel Sanchez, a transmis condoleanţe familiilor victimelor. Pere Aragones, şeful guvernului regional al Cataloniei, s-a declarat "complet devastat" de tragedie.

Poliţia anchetează cauzele accidentului, a adăugat el.

Aproximativ 170 de pasageri se aflau la bordul trenului de navetişti şi aceştia nu au avut nevoie de îngrijiri. Cu toate acestea, circulaţia a fost suspendată în zonă după acest accident mortal.

În iunie 2010, un tren expres a lovit un grup de oameni care traversau şinele pentru a ajunge la plaja din Castelldefels, omorând 12 dintre aceştia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și