Usturoiul proaspat se pastreaza intr-un borcan fara capac, intr-un loc intunecat si racoros. Catei necuratati se vor pastra asa pana la 2 luni iar cei curatati intre 7 si 10 zile.

Un catel de usturoi proadpat este egal cu o jumatate de lingurita de usturoi pisat fin sau cu o optime de praf de usturoi sau usturoi pisat uscat.

Pentru a curata mai usor usturoiul, loviti usor capatana cu un capat de cutit, pentru indepartarea cojilor, care apoi se vor indeparta fara probleme.

Daca usturooil este uscat sau manat, taiati partea atacata, daca e incoltit, indepartati bulbul verde, deoarece are un gust aspru.

Daca pregatiti un saute, nu rumeniti prea mult usturoiul, pentru a nu-i da un gust prea acru. Usturoiul pisat se tine la foc potrivit timp de 30 de secunde.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și