Carnea de pasare ocupa un loc important in alimantatia noastra a tuturor, datorita calitatii sale si a faptului ca poate fi mereu proaspata(ca rezultat al greutatii corporale reduse a pasarii). Aici avem cateva trucuri pentru a ne descarca mai usor cu carnea de pasare.
Indepartati pielita de pe carnea de pui sau curcan, inainte sau dupa pregatirea fripturii, reducat astfel cantitatea de grasime la jumatate. Pentru a indeparta pielita de pe carnea unei pasari de curte, atunci cand este cruda, apucati-o cu un servetel de bucatarie.
Puiul fript si pastrat la frigider, va fi la fel de fraged daca il puneti la incalzit intr-un vas neacoperit, in cuptorul incins.
Carnea congelata de pui, se poate decongela tot la frigider, in cuptorul cu microunde sau in apa rece, niciodata la temperatura camerei. Pentru dezghetarea carnii de pasare in apa rece , puiul, inca ambalat intr-o punga incahisa la gura, trebuie asezat intr-un vas cu apa rece, lasand apa sa acopere pasarea. Schimbati des apa, pana carnea se decongeleaza complect.
Carnea de pasare se pregateste mai usor daca cumparati copane, pulpe sau piept dezosat.