Preşedintele rus a salutat "contribuţia" lui Prigojin la ofensiva rusă în Ucraina, "în pofida erorilor" lui, şi a promis că "va duce până la capăt" ancheta asupra prăbuşirii avionului său.

Prigojin "era un om cu un destin complicat, care a comis grave erori în viaţa sa, dar care obţinea rezultatele necesare", a declarat Putin în timpul unei reuniuni retransmise la televiziune, exprimând "sincere condoleanţe" apropiaţilor celor care au murit în urma prăbuşirii avionului.

"Este vorba de persoane care au adus o contribuţie semnificativă la efortul nostru comun" în Ucraina, unde Rusia duce o ofensivă militară din februarie 2022, a continuat Vladimir Putin.

Evocând ancheta asupra cauzelor accidentului, lansată de autorităţile ruse, preşedintele Putin a promis că o va duce "în integralitatea sa şi va ajunge la o concluzie".

"Vom vedea ce vor spune anchetatorii într-un viitor apropiat. Expertiza este în curs, o expertiză tehnică şi genetică. Aceasta va lua ceva timp", a mai spus Vladimir Putin.

Autorităţile ruse nu au avansat până acum nicio pistă pentru a explica prăbuşirea, miercuri, la începutul serii, a avionului privat în care se aflau, potrivit aviaţiei civile ruse, Prigojin, mâna sa dreapta Dmitri Utkin şi alţi responsabili ai Wagner.

În accident, care a alimentat speculaţii în ceea ce priveşte asasinarea celui care a devenit duşman al Kremlinului după revolta eşuată din iunie, au murit 10 pasageri, potrivit autorităţilor.

Vladimir Putin l-a descris joi pe Evgheni Prigojin drept un om de afaceri talentat, pe care el îl cunoştea "de la începutul anilor 1990". Însă, în timpul revoltei din iunie, Putin îl calificase pe Prigojin drept "trădător".

Potrivit lui Vladimir Putin, şeful grupului Wagner "se întorcea din Africa" în ziua prăbuşirii avionului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și