Primarul comunei Romuli, Ioan Moniţa, a declarat pentru AGERPRES că ploaia torenţială nu a durat mai mult de jumătate de oră, însă a fost de ajuns pentru ca nivelul râului Sălăuţa, la izvoare, să crească cu aproximativ un metru şi jumătate.

Potrivit primarului, viitura a inundat aproximativ zece gospodării, grădini şi mai multe hectare de teren agricol. De asemenea, digul de pe marginea DN 17D, care face legătura cu Maramureş, a fost fisurat în trei locuri, iar torenţii au afectat drumurile forestiere din zonă şi unele podeţe.

Din fericire, nu există victime omeneşti şi nici gospodării izolate.

Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din Romuli a intervenit în zonele afectate, pentru degajarea drumurilor şi podeţelor şi scoaterea apei din gospodării.

Conform datelor furnizate AGERPRES de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, în comuna Romuli, cota de atenţie de pe râul Sălăuţa a fost depăşită cu 10 centimetri, nivelul apei ajungând la 130 centimetri. Cantitatea medie de precipitaţii căzută în această zonă între orele 13,00 - 18,00 a fost de 22 litri pe metru pătrat.

Tot în zona Munţilor Rodnei, la Valea Mare, s-au înregistrat precipitaţii de 30 litri pe metru pătrat şi grindină.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub cod galben de furtună până la ora 21,00.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și