Evenimentul s-a desfăşurat pe două secţiuni importante: secţiunea de geme şi cea de minerale. Având la dispoziţie peste 37.000 de m2, cei peste 930 de ofertanţi din 52 de ţări au avut posibilitatea să-şi facă cunoscută oferta de minerale, pietre preţioase şi semipreţioase, fosile, meteoriţi şi echipamente de prelucrare a rocilor şi mineralelor. Dimensiunea culturală a evenimentului a fost asigurată de o serie de activităţi, nu de puţine ori interdisciplinare, deosebit de variate: exterior
simpozioane, expoziţii tematice, conferinţe, prezentări de modă în domeniul pietrelor preţioase şi, nu în ultimul rând, workshopuri cu un accent deosebit în implicarea tinerilor.

Specialiştii muzeului nostru, prin natura atribuţiunilor de serviciu, de membri în Comisia de Evaluare şi Achiziţii Patrimoniu Cultural, prezenţi la interioreveniment, au parcurs toate standurile expoziţiei de mineralogie, interesaţi în special de prezenţa pe piaţă a speciilor minerale şi paragenezelor specifice Băii Mari, precum şi de cele provenite din alte perimetre cu o mineralogie compatibilă cu cea a zonei noastre. S-a avut în vedere şi promovarea imaginii muzeului prin contactele stabilite precum şi prin difuzarea de materiale de prezentare a esantioanespecificului patrimoniului nostru muzeal. De asemenea, au fost interesaţi de oferta workshopurilor adresate mai ales tinerei generaţii, atragerea acestei categorii fiind un deziderat deosebit de important; printr-o prezentare grafică deosebită şi utilizând o gamă surprinzătoare de materiale, copii şi tinerii sunt încurajaţi să înteleagă fenomene şi procese geologice relativ complexe.

În concluzie, evenimentul de la Sainte Marie aux Mine a fost deosebit de benefic pentru deschiderea spre lume şi spre cele mai noi informaţii în domeniu spre care instituţia noastră va tinde mereu.


Preluare: ActualMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și