Nu toata lumea are posibilitati financiare ridicate, prin urmare cei mai multi oameni ajung sa locuiasca in spatii mici, precum apartamente sau garsoniere, datorita imposibilitatii de a achizitiona o locuinta ceva mai mare. Ceea ce este necesar in acest caz, tine de cateva trucuri care transforma aceste locuinte in adevarate bijuterii confortabile.

O prima idee este utilizarea oglinzilor. Oglinda are proprietatea de a reflecta lumina dubland perceptia adancimii intr-un spatiu. Acestea sunt disponibile intr-o mare varietate de forme, dimensiuni si rame. Important este sa alegeti un design ce se incadreaza in spatiul pe care il aveti. Puteti monta, in cazul in care aveti posibilitatea, doua oglinzi, una langa cealalta sau imbracati colturile incaperii cu fasii de oglinzi late de 35-40 cm, astfel creind o perceptie si mai mare a spatiului. Un alt avantaj al oglinzilor rezida din faptul ca reflectand mai multa lumina o sa economisiti iluminatul electric.

Un alt sfat tine de alegerea mobilei. Scapati de piesele mari de mobilier deoarece disproportioneaza locuinta. Este indicat sa optati pentru un stil minimalist deoarece ofera spatiului interior psibilitatea de a se deschide. Investiti banii in lucruri care va ofera spatiu de stocare suplimentar, dar fara a fi voluminoase, grele sau nepotrivite pentru camera in care vreti sa le puneti. Mese de cafea cu locuri pentru depozitare, canapele si fotolii extensibile sunt o idee excelenta atunci cand aveti nevoie de un pat in plus.

O alta idee ce va ajuta sa economisiti spatiu este crearea posibilitatii de a ridica patul, suspendand-ul pe perete. Odata patul ridicat, spatiul de sub el devine folositor. De exemplu, pentru a crea mai mult loc, se pot reface peretii, astfel incat mobila sa vina incastrata in acestia. La fel se poate proceda si cu o biblioteca in sufragerie.

Alte modificari tin de renuntarea totala sau partiala a unui perete, dand impresia de spatiu larg si aerisit. Aceasi perceptie o puteti obtine daca renuntati la cateva usi, precum cea care separa bucataria de sufragerie. Renuntarea la camara sau debara va ajuta sa castigati destul spatiu. In ceea ce priveste decorarea peretilor, daca alegeti sa puneti tapet optati pentru modele simple pentru a evita incarcare atmosferei, cel mai recomandat in spatiile foarte mici este cel fara model.

Atunci cand achizitionati echipamente de uz casnic pentru un spatiu de locuit mic, cumparati-le pe acelea care au utilizari multiple. In bucatarie montati polite si dulapuri pe perete. In dulapurile de jos este bine ca sertarele sa fie glisante. In sufragerie, televizoarele cu ecran plat (care devin din ce in ce mai accesibile la pret) va ajuta sa economisiti spatiu.

Amenajarea locuintei reflecta gusturile pe care le aveti. Este necesar sa fiti obiectivi si sa faceti utilizabil si util fiecare centrimetru din casa, tocmai pentru a satisface pe deplin nevoile pe care le aveti.


Preluare: netul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și