”O săptămână contradictorie tocmai s-a încheiat! O săptămână în care am aflat despre multiplele moduri de petrecere a timpului liber de 1 Mai, în Vamă sau în Mamaia (apreciez ceea ce face Primarul Mazăre pentru promovarea turismului pe litoral cu toate că uneori acțiunile sale de promovare par cam excentrice), o săptămână în care a fost o mare preocupare pentru „mici”; pe scurt o săptămână in care grija multora a fost îndreptată mai mult spre cumpărături, mâncare, petrecere si non-conformism”, scrie Năstase pe blog.

Acesta scrie, la fel ca și în postarea anterioară, publicată în Ajunului Paștilor, despre religie și conotațiile crucificării lui Iisus.

”Iisus a fost răstignit în urma unui act pe care astăzi l-am considera democratic! Chiar dacă manipulat prin dezinformare de către farisei. Pilat a consultat poporul și i-a dat să aleagă între Baraba și Iisus! Mulțimile au decis răstignirea lui Iisus! Mai putem avea oare încredere în normalitatea lumii în condițiile în care criteriul majorităţii a putut fi astfel manipulat? Printr-o implicare personală in viața și decizia publică, prin cultură, prin educație, prin adoptarea unui set de valori vitale, printr-o viață trăita sub semnul demnităţii si al virtuților morale poate ca acest lucru mai poate fi realizat”, mai scrie fostul premier.

Acesta a vorbit și despre mesajul central al sărbătorii, ”bucurie și speranță”.

”De Paşte sunt împreună cu familia si mă bucur, încercând – pentru a câta oară? – să privesc cu speranță viitorul. Vă doresc şi vouă, tuturor, să aveți în suflet această mare bucurie a Învierii, împreună cu cei dragi și să vă păstrați speranța! Hristos a Înviat”, încheie Adrian Năstase.


Preluare: b1.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și