Conform sursei citate, Australia ar urma să anuleze interdicţia de trei ani de intrare în ţară a jucătorului de tenis Novak Djokovici. Doar în aceste condiții fostul număr 1 mondial ar putea participa la Australian Open 2023.

Ministrul imigrării din Australia, Andrew Giles, va abroga interdicţia lui Djokovici de a intra în țară, conform surselor CNN și news.ro.

Pentru a i se acorda permisiunea de a intra în Australia, sportivul sârb a trebuit să depună un dosar la ministrul imigrării. Andrew Giles ar urma să decidă în favoarea lui Djokovic, potrivit sursei citate.

Djokovici a fost deportat din Australia în ianuarie, după ce fostul ministru al imigraţiei, Alex Hawke, a constatat că jucătorul „reprezenta un risc pentru sănătatea şi ordinea publică”, deoarece, în calitate de celebritate sportivă care şi-a exprimat anterior opoziţia faţă de vaccinare, ar putea fi văzut ca un „idol” pentru antivaccinişti.

Odată deportat, Djokovici a primit și interdicția de a mai intra în Australia în următorii trei ani.

Tenismenul a ratat și ediţia trecută a turneului Australian Open pentru că a refuzat să se vaccineze anti-coronavirus.

Recent, directorul turneului Australian Open, a declarat că Djokovici este binevenit în competiţie dacă va obţine viză.

Din luna iulie, Australia nu mai impune turiștilor și vizitatorilor străini să prezinte dovada vaccinării pentru a intra în țară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și