Pe piața liberă o criptomonedă Ethereum se vinde cu 2474 de lei. În octombrie, ANABI a vândut tot 0,97 % dintr-o unitate Ethereum cu 1670 de lei și 0,62 % dintr-un Bitcoin cu 30.535 de lei. Acum, prețul Bitcoin a ajuns la un maxim de 19.900 de dolari.

Criptomonedele vândute de ANABI au fost confiscate de procurori în dosare penale. La începutul lui octombrie acest an, a fost o premieră pentru ANABI să vândă criptomonede puse sub sechestru în dosare penale.

Potrivit legii, ANABI cere acordul inculpaților pentru vânzarea anticipată a bunurilor puse sub sechestru în dosare penale, înainte de o sentință definitivă. Dacă aceștia nu acceptă, atunci ANABI merge la judecător. Magistrații au început să înțeleagă rolul agenției și dispun valorificarea anticipată a bunurilor.

Potrivit directorului ANABI, Cornel Călinescu, procedura de valorificare anticipată este în interesul tuturor, inclusiv al inculpatului. Dacă bunul este vândut imediat după indisponibilizare, la un preț bun, banii sunt puși în contul unic al agenției și aduc o dobândă. La finalul procesului, dacă inculpatul este găsit vinovat și i se confiscă bunurile, banii merg la trezoreria statului. Dacă, dimpotrivă, inculpatul este achitat, el primește banii.

Ce sunt criptomonedele. Potrivit ethereum.org, Ethereum a fost lansat în 2015. ”Ca alte blockchainuri, Ethereum are o criptovalută nativă, numită ether (ETH). ETH este o monedă digitală. Este exclusiv digitală și poate fi trimisă instant oricui, oriunde în lume. Fondul disponibil de ETH nu este controlat de vreun guvern sau vreo companie – este descentralizat și este limitat. Oameni din întreaga lume folosesc ETH pentru a face plăți, ca purtător de valoare sau garanție”.

Potrivit bitcoin.org, ”bitcoin este o reţea consensuală ce oferă un nou sistem de plată şi bani complet digitali. Este primul sistem de plată peer-to-peer descentralizat susţinut de utilizatorii săi fără o autoritate centrală sau intermediari. Din perspectiva unui utilizator, Bitcoin reprezintă în mare bani cash pentru Internet”.


Preluare: g4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și