Decizia e oficială, deşi numai un vot al Consiliului parohial ar fi îndeptăţit la luarea unei astfel de hotărâri, iar oamenii nu au fost consultaţi chiar în situaţia în care prăznicarul e făcut prin contribuţia comunităţii, şi aparţine ei.

Mai mult chiar, dacă va exista un decedat în sat, în intervalul alocat pregătirii şi organizării alegerilor, e posibil să apară situaţia în care, deşi a contribuit la realizarea prăznicarului, familia decedatului să nu poată realiza praznicul în singurul spaţiu din sat pretabil la aşa ceva.

Mai mult chiar, la Mereşti, comuna Vultureşti se mai înregistrează un record nedorit: ambele şcoli s-au desfiinţat şi s-au transformat în cârciumi.

Cum alte clădiri în afara caselor de locuit nu prea mai sunt, s-a ajuns la situaţia în care duminică, populaţia din Mereşti va merge să-şi exprime liber alegerea… în cimitir.

Procesul de vot, e un act care trebuie exercitat cu maximă răspundere, dar capătă la Mereşti o conotaţie aparte prin poziţionarea secţiei de vot într-un spaţiu privat, în prăznicar, scrie radioiasi.ro.


Preluare: stiripesurse.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și