Solicitarea trimisă de Guvernul Ponta către Comisia Europeană, prin care se cere introducerea rețetei mititeilor pe lista rețetelor tradiționale protejate, a stârnit atenția presei internaționale.

Rețeta mititeilor românești, în varianta actuală, ar trebui interzisă începând de la 1 iunie, potrivit unei directive europene.

Astfel, presa din Ungaria titrează, pe portalul de știri index.hu: ”România apără eroic micii de Bruxelles”.

”Micii sunt cârnăciori asemănători Cevapcici, dar mult mai gustoşi tocmai datorită conţinutul ridicat de bicarbonat de sodiu (...) Dacă micii vor fi interzişi, România va fi cuprinsă de proteste nemaiîntâlnite”, consideră jurnaliştii de la index.

Presa din Austria tratează și ea subiectul pe larg, cotidianul vienez Der Standard explicând cum s-ar putea pierde gustul micilor fără bicarbonatul de sodiu.

„Piaţa micilor se ridică la aproape 50 de milioane de euro. Conform producătorilor, reţeta originală din 1902 prevedea că micii vor conţine trei grame de bicarbonat de sodiu la un kilogram de carne. Practic, fără bicarbonatul de sodiu, gustul micilor s-ar pierde”, notează Agenţia Austriacă de Presă (APA).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și