Ineditul protest, din 28 noiembrie, a durat aproximativ 40 de minute, timp în care călărăşenii aflaţi în zonă au asistat la spectacolul macabru, făcându-şi cruce. Bătrânul decedat avea în cont 8.400 de lei, bani proveniţi din pensie. Originar din judeţul Ialomiţa, decedatul se afla de mai bine de 3 ani în grija unui bărbat din comuna Modelu, după ce acesta lucrase la ferma sa. Când bătrânul s-a stins din cauza cancerului pulmonar, binefăcătorul său a încercat să retraga economiile din cont. Împuternicirea pe care o avea nu i-a fost însă de niciun folos. Crezând că va convinge reprezentanţii băncii, bărbatul din Modelu a venit cu mortul la uşa BCR.

Conform mediacalarasi.ro, bărbatul care a recurs la acest gest extrem a avut grijă de persoana decedată în ultimii 3 ani, pensia respectivului fiind economisită în contul deschis la BCR. Pentru că nu a mai putut retrage aceşti bani, bărbatul a adus sicriul cu mortul în el pe scările de la intrarea în bancă. Cu toate acestea, nu a avut sorţi de izbândă. Reprezentanţii băncii spun că o persoană împuternicită pe contul bancar al unei alte persoane poate face operaţiuni pe acest cont atât timp cât titularul de cont este în viaţă.

În urma informaţiilor apărute în mass-media, IPJ Călăraşi a deschis o anchetă în acest caz şi a demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii ultaj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi profanare de morminte.


Preluare:

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și